Šešelju omogućeni lekari po želji

Kako B92 nezvanično saznaje Haški tribunal je dozvolio Vojislavu Šešelju da ga u pritvoru poseti lekarski tim po njegovom izboru.

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

23:44

Default images

Nekoliko sati pre ove odluke, njegove stranačke kolege još jednom apelovale da ga posete lekari koje je sam izabrao.

Nekadašnji ministar zdravlja i visoki funkcionera JUL-a Milovan Bojić, koji predvodi Šešeljev lekarski tim, rekao je da će njihov zadatak biti da pogledaju celokupnu dokumentaciju o dosadašnjem lečenju lidera radikala i da ga pregledaju. I da su spremni da krenu u svakom trenutku.

"Valjda će konačno ispuniti bar jednu svoju obavezu prema šešelju kome besomučno već 9 godina najgrublje krše sva njegova osnovna procesna i ljudska prava i u poslednje vreme najsvetije pravo na život", rekla je Vjerica Radeta.

"Mi smo spremni da ovog trenutka krenemo na aerodrom i da idemo ka Hagu. Ovog momenta. Znaći oni su zaista na potezu", rekao je Milovan Bojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: