Pretučen vozač trolejbusa broj 21

Vozača trolejbusa na liniji "21", Radovana Arsovića (42) ispred Beogradskog dramskog pozorišta, posle kraće prepirke pretukao je vozač "renoa" V. N. (38).

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

22:11

Default images

Šofer je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane povrede glave i prelom nosa. Policija je ubrzo privela vozača "renoa".

Kako smo saznali, vozač GSP je, nakon što je primetio da se sa krova vozila otkačila trolna žica, propisno zaustavio trolejbus, napustio radno mesto i izašao da otkloni kvar. Prema rečima očevidaca, vozač "renoa" koji se kretao iza trolejbusa, pokušao je da zaobiđe vozilo GSP, ali je pri preticanju kolima, na punu liniju nadomak raskrsnice, zakačio trolejbus sa boka.

"Reno" je stao, a onda su njih dvojica počeli da se prepiru. Šofer trolejbusa govorio je čoveku u automobilu da vozi malo pažljivije, jer je neko mogao da strada", ispričala je Marija Jovanovska, očevidac.

U sledećem trenutku, tvrde očevici, V. N. je besno izašao iz svog automobila, dotrčao do vozača i nekoliko puta ga pesnicama udario u lice. Arsenijević je, sa povredom nosa i podlivima po glavi, prevezen u Urgentni centar, gde su mu povrede sanirane i ubrzo je otpušten na kućno lečenje.

Na mesto izgreda, u Cara Nikolaja je ubrzo stigla policijska patrola, koja je uzela izjavu od vozača "trole" i očevidaca, dok je bahatog vozača "renoa" privela u stanicu. Posle saslušanja, V. N. je pušten kući, a protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog narušavanja javnog reda i mira i nanošenja povreda vozaču.

Napadači su i u 2012. nastavili da nasrću na vozače GSP. U januaru je već zabeleženo tri napada na šofere i deset na vozila GSP. Lane je januar bio "crn" za vozače, jer je bilo čak devet napada. Prema rečima Slavice Stevanović iz GSP, to je najveći broj napada zabeležen u mesec dana.

"Prošle godine, čak 58 puta vozači su dobili batine. U 20 slučajeva su bili poznati počinioci. Zabeležen je i 171 napad na vozila, a samo je sedam počinilaca poznato", dodaje Stevanovićeva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: