"Nema dokaza protiv Stanimirovića"

Tužilaštvo u Osijeku smatra da ne postoji sumnja o krivičnoj odgovornosti hrvatskog poslanika i lidera SDSS Vojislava Stanimirovića za ratne zločine u Vukovaru.

Izvor: Beta

Utorak, 24.01.2012.

18:27

Default images

Žrtva rata u Vukovaru Ružica Erdelji nedavno je u medijima optužila predsednika Samostalne demokratske srpske stranke da je bio jedan od onih koji su je posle mučenja pljuvali i vređali u vukovarskoj kasarni.

Pitanje njegove odgovornosti za ratne zločine postavili su i pojedini poslanici u Saboru iz Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, stranke koju je osnovao Branimir Glavaš, osuđen za ratne zločine nad srpskim civlima u Osijeku.

Na osnovu sprovedenih izvida i prikupljanjih podataka, osiječko Županijsko državno tužilaštvo saopštilo je da ne postoji osnova za sumnju o krivičnoj odgovornosti Stanimirovića u vezi s njegovom ulogom u ratu, posebno prilikom zlostavljanja civila u skladištu "Veleprometa" u Vukovaru.

Tužilaštvo je navelo da su, osim informativnog razgovora sa Stanimirovićem, sprovedene i druge istražne radnje, te da na osnovu njih i ranije ispitanih svedoka nije utvrđena sumnja u njegovu odgovornost za ratne zločine.

Takođe se ističe da tužilaštvo i dalje sprovodi istragu u vezi s izjavama žena silovanih u poslednjem ratu u Hrvatskoj radi utvrđivanja počinilaca tih krivičnih dela i njihovog procesuiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: