"Nema novih nameta zbog filmova"

Da nikakve nove ”namete za filmove” država neće prevaliti ni na medije, ni na građane posle usvajanja Zakona o kinematografiji uverava nas Predrag Marković.

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 11.01.2012.

23:58

Default images

U razgovoru za "Novosti" on poručuje suprotno - da će građani u ovoj godini dobiti mnogo više od kulture i to za manje novca.

Najavljuje i konačan izlazak države iz svih medijskih kuća, usvajanje novog zakona o informisanju i otvaranje novih institucija kulture.

„Do kraja mandata završićemo radove na pet novih muzeja, dva nova arhiva i pet novih bioskopa. Očuvali smo tokom krize programe, radna mesta i aktivnosti ustanova kulture. Za to je novac već obezbeđen. Ipak, moj običaj je da ne dajem obećanja nego da pokazujem rezultate,“poručuje Marković.

Na pitanje gde obični građani mogu da vide uspehe u kulturi kad se u Srbiji stiče utisak da samo šund napreduje, ministar je rekao:

„To se vidi na primerima Narodne biblioteke Srbije, Jugoslovenske kinoteke, Lepenskog vira, rekonstrukcije pozorišta, muzeja, arhiva. I to je princip koji se u ovom resoru primenjuje od infrastrukture do sistemskih zakona“.

Upitan koji projekti u oblasti kulture su završeni tokom 2011, Marković je odgovorio:

„Sve što je planirano je i završeno, a vanredno su obezbeđena sredstva i uveliko se radi na rekonstrukciji Muzeja Vuka i Dositeja, gde su bili ugroženi temelj, zidovi i krov, i nekoliko desetina projekata od Prijepolja do Novog Miloševa, Kuveždina...“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: