"Osmakac viđao islamiste na Kosovu"

Američki državljanin rođen na Kosovu Sami Osmakac koji je u SAD optužen za pokušaj bombaškog napada sastao se s radikalnim islamistima tokom posete Kosovu

Izvor: Beta

Sreda, 11.01.2012.

22:24

Default images

Međunarodne agencije upozorile su kosovske vlasti da bi Osmakac mogao biti povezan s islamskim ekstremistima, rekao je agenciji AP viši kosovski zvaničnik koji je tražio da mu se ne spominje ime.

On je dodao da je 25-godišnji Osmakac tokom susreta na Kosovu razgovarao o "podršci radikalnim elementima".

Američke vlasti optužile su Osmakaca da je motivisan radikalnim islamom planirao da bombom postavljenom u automobil i automatskim oružjem izvrši napade u okolini grada Tampe na Floridi. Uhapšen je u subotu, na dan kada je planirao napade.

Osmakac je povremeno posećivao Kosovo gde ima rođake.

Njegova tekta koja živi na jugozapadu Kosova, rekla je da je Osmakac poslednji put bio na Kosovu u oktobru prošle godine, ali da nije posetio nju i druge rođake, već da je o njegovom dolasku saznala od suseda. Kosovske vlasti imaju podatak da je bio na Kosovu i u maju.

Osmakac je živeo s roditeljima u kući u malom gradu zapadno od Tampe a radio je povremeno u prodavnici hrane Balkan fud stor end bejkeri (Balkan Food Store and Bakery) u vlasništvu roditelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: