SD: Uhapšen zbog utaje poreza

Policija u Smederevskoj Palanci uhapsila je Milana Vasiljkovića (76) zbog sumnje da je utajom poreza i prevarama oštetio republički budžet za 92 miliona dinara.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2012.

20:16

Default images

Kako je saopštila policija u Smederevu, Vasiljković je uhapšen zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela poreske utaje i prevare.

U saopštenju smederevske policije se navodi da je od 2006. kao vlasnik preduzeća D.O.O. "Vasiljković" i "Zelena jabuka", osumnjičeni gradio stambeno-poslovne objekte na teritoriji Velike Plane i Smederevske Palanke.

Stanove i lokale je prodavao tako što je manji deo novca od kupaca naplaćivao preko računa, znatno veće iznose uzimao u gotovom novcu, koji nije uplaćivao na račune preduzeća, niti prikazivao u poslovnom knjigovodstvu.

Na taj način je protivpravno ostvario prihod od 399.714.482 dinara, na koji nije obračunat i plaćen porez, čime je budžet Republike Srbije oštećen za iznos od 92.832.651 dinar.

Takođe, Vasiljković je osumnjičen i za krivična dela prevare, koje je izvršio tako što je pojedine stanove i lokale više puta prodavao i tako oštetio kupce za 5.830.000 dinara.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, navodi se u saopštenju policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: