Šešelj odbio da se vidi sa Ljajićem

Ni posle pet dana nije jasno kakvo je zapravo zdravstveno stanje lidera SRS Vojislava Šešelja. Jedino je sigurno - on se od petka uveče nalazi u bolnici.

Izvor: B92

Sreda, 11.01.2012.

16:14

Default images

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom Rasim Ljajić, koji danas boravi u Hagu, razgovarao je s predstavnicima Tribunala i o Šešelju. Njemu je rečeno da je stanje stabilno i da će se o eventualnoj operaciji odlučivati pošto se obave ispitivanja. Međutim, lidera radikala nije video, jer on ne želi posete predstavnika vlasti iz Beograda.

Ko u klin, ko u ploču. Tako bi najkraće mogle da se sumiraju informacije o zdravstvenom stanju Šešelja koje dolaze iz Srpske radikalne stranke i iz Haškog tribunala.

Boris Aleksić iz SRS-a kaže da je zdravstveno stanje predsednika stranke veoma ozbiljno i da je njegov život bio u opasnosti.

"Život Vojislava Šešelja jeste bio u opasnosti i dalje je u opasnosti. Stanje mu je trenutno nešto bolje nego što je bilo. Evo da bih vam opisao, on je naprosto na Badnji dan pao, izgubio svest i povredio glavu koja je bila krvava. To se desilo u toku dana kad ćelije nisu bile zatvorene pa je neko mogao da ga nađe. Da se to desilo u toku dana pitanje je da li bi bio živ", kaže on.

Iz Haškog tribunala, pak, kažu da su svesni da neke stranke u Srbiji pokušavaju da iznesu neistine o zdravstvenom stanju Šešelja.

“Ono pri čemu Tribunal stoji je da je Šešelj stabilno, da prima najbolju moguću negu i da će to da se nastavi sve dok mu bude potrebno”, kazala je portparolka Tribunala Nerma Jelačić.

U Tribunalu pobijaju i drugu tvrdnju radikala da tri dana ni porodica ni stranačke kolege nisu znale ni gde se Šešelj nalazi ni u kakvom je stanju.

Jelačićeva kaže da su Šešrljeva supruga i predstavnik pravnog tima obavešteni odmah u petak veče.

“Suprugu izveštavamo više puta dnevno o njegovom zdravstvenom stanju. Učinili smo i te korake da holandska vlada, koja je sada zadužena za kontakt i komunikaciju sa Šešeljom, dozvoli komunikaciju prvo telefonom, a zatim smo omogućili da supruga i sin obiđu Vojislava Šešelja na mestu na kome se nalazi”, dodala je Jelačićeva.

Portparolka Tribunala kaže da detalje o Šešeljevom zdravstvenom stanju nije moguće izneti u javnost, jer je Šešelj izričito odbio da potpiše dokument kojim to dozvoljava.

U Srpskoj radikalnoj stranci smatraju da i tu ima mesta za sumnju i naglašavaju da je predsedavajući veća javno rekao da zdravstveno stanje Šešelja ne treba da bude tajna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: