U delovima Srbije i dalje vanredno

Sneg i nepovoljne vremenske prilike stvaraju probleme u delovima Srbije, a situacija je i dalje najteža u okolini Vlasotinca, Crne Trave i Sjenice.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 11.01.2012.

08:57

Default images

Regionalni putevi, koji su očišćeni, noćas su ponovo zavejani, pa su mnoga naselja ponovo odsečena od sveta.

Regionalni putevi u opštini Sjenica očišćeni su juče, a da bi se došlo do nekih sela, korišćena je privatna teška mehanizacija, a pomoć je pružila i Vojska Srbije.

Međutim, jak sneg padao je cele noći i ponovo zatrpao regionalne putne pravce, pa sada na terenu rade dve nove mašine Vojske Srbije kako bi se došlo do zavejanih sela.

Kako je jutros izjavio Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, u tim delovima Srbije najveći problem je snabdevanje električnom energijom. Nikolić je istakao da je u utorak taj kraj zadesio jak vetar, koji nije prestao ni tokom noći i da je dosta snega naneto na delove očišćene od snega na lokalnim putevima.

Prema njegovim rečima, jedan deo sela dobio je struju, jer su nadležni iz Elektrodistribucije uspeli da do večernjih sati delimično otklone kvar, ali većina sela u tom kraju nije ni noćas imala struju.

Nikolić je podsetio da se u utorak pokvarila jedna trafo-stanica, što je u popodnevnim časovima popravljeno, pa je ispala iz pogona i niskonaponska mreža, zbog čega su iz Elektrodistribucije juče ceo dan radili na toj popravci.

Govoreći o situaciji u okolini Vranja, Nikolić je rekao da je na području Besne kobile put još zatrpan zbog vetra koji nanosi smetove i ono što je pročišćeno zatrpa, uprkos tome što je u poslednja dva dana čišćen dva-tri puta.

Ima i nekoliko sela u okolini Vladičinog Hana i Trgovišta gde snabdevanje strujom, takođe, još nije stabilno i dolazi do "iskakanja" i do problema, kazao je Nikolić.

U okolini Zaječara, na području Crnog vrha i Stare planine nema većih problema i već nekoliko dana je normalizovano snabdevanje strujom i prohodni su putevi, ali je saobraćaj na putevima otežan zbog nanosa snega.

Nikolić je istakao da je na području Sjenice i Peštera snabdevanje strujom i vodom stabilno, a da se očekuje i da taj manji broj lokalnih puteva bude danas očišćen, ukoliko taj kraj ponovo ne zadese loši vremenski uslovi.

Nikolić je rekao da u svim tim krajevima Srbije i dalje postoje problemi i da se radi na njihovom otklanjanju i da problem predstavlja otežan saobraćaj na pojedinim putevima zbog snega, bez obzira na to što su magistralni i regionalni putevi očišćeni.

On je dodao i da su svuda formirani štabovi koji danonoćno funkcionišu, rade i imaju obavezu da regulišu novonastalu situaciju i dobro se bore s tim problema, nastojeći da stanovništvu maksimalno izađu u susret.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: