Desetoro mrtvih u sukobima u Alžiru

Najmanje 10 osoba je povređeno u sukobima između policije i demonstranata, koji su protestovali protiv nezaposlenosti u gradu Al-Agvat na jugu Alžira.

Izvor: Tanjug

Utorak, 10.01.2012.

22:53

Default images

Predstavnik alžirskog tela za koordinaciju odbrane prava nezaposlenih Abes Hadž Ajsa rekao je da je policija uhapsila 13 demonstranata.

"Sukobi traju od jutros, kada je stanovništvo odgovorilo na provokacije pripadnika snaga bezbednosti koje su napale starije ljude koji su čekali autobus", rekao je Ajsa.

Prema njegovim rečima, policija je kasno sinoć kamionom krenula na šator, koji je podigla njegova organizacija ispred sedišta lokalne vlasti, povredivši troje ljudi. Još sedam osoba povređeno je u sukobima koji su izbili danas.

"Služba snaga bezbednosti zatražila je od nas da smirimo mlađe ljude, ali je situacija van kontrole", dodao je Ajsa.

Protesti su započeli u nedelju u tom gradu, koji se nalazi u blizini velikog nalazišta gasa Hasi Rmel, na poziv nekoliko stotina nezaposlenih koji protestuju naročito zbog zapošljavanja stranaca.

Agencija AFP navodi da je, po podacima Međunarodnog monetarnog fonda, objavljenim krajem prošle godine, u Alžiru nezaposlenost među mladima sa 50 odsto od pre deset godina svedena na 21 odsto.

Štrajkovi se održavaju nekoliko dana i u drugim gradovima sa naftnom industrijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: