"Sukob Srba sa KiM i BG nepotreban"

Državni sekretar za KiM Oliver Ivanović poručio je predsednicima opština na severu Kosova da budu odmereni i odustanu od referenduma.

Izvor: Beta

Utorak, 10.01.2012.

20:38

Default images

On smatra da je referendum u ovom momentu nepotreban i da žitelji severa Kosova, među kojima je i on, nemaju drugi oslonac osim vlasti u Srbiji. Prema njegovim rečima, 95 odsto kosovskih Srba ne želi da ima bilo kakve veze sa prištinskim institucijama.

"Otvoreno sukobljavanje sa vlašću Srbije podrazumeva da će nas u jednom trenutku, kao narod na severu, percipirati kao problem", rekao je Ivanović za televiziju Most iz Zvečana.

Prema njegovim rečima, u trenutku kada je sa Prištinom teško ostvariti bolju komunikaciju i kada je slično i sa predstavnicima međunarodne zajednice, jer su se oni u "kritičnim" situacijama ponašali pristrasno, ne treba stvarati loš odnos sa Vladom Srbije.

"U takvoj situaciji mi koji živimo na Kosovu i Metohiji ne smemo sebi dozvoliti luksuz, posebno na severu da još sa Vladom Srbije, ma ko činio tu Vladu, imamo loš odnos", rekao je Ivanović.

On je naglasio da je potrebna puna sinhronizacija predstavnika Srba sa severa Kosova, koji su imali težak period i odgovorno vodili narod, da se u priči oko referenduma ne zaigraju previše.

"To moramo prepustiti kao visoko političko pitanje Vladi Srbije, koja to pitanje možda neće rešavati do kraja mandata, ubeđen sam da će to raditi sledeća Vlada, ali ko god da bude činio Vladu u Beogradu posle izbora u nju moramo imati poverenja", rekao je državni sekretar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: