Jadranka Šešelj: Brinem se za Voju

Žena haškog optuženika Vojislava Šešelja kaže da je njen muž imao tegobe proteklih desetak dana sa aritmijom i tahikardijom, na šta pritvorski lekar ne reaguje.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2012.

23:36

Default images

Jadranka Šešelj, supruga predsednika SRS-a Vojislava Šešelja, koji je u petak hitno prebačen iz pritvorske jedinice u Sheveningenu u bolnicu „Lajden", kaže da je na ivici živaca od brige, jer niko neće da joj kaže zašto joj je muž hospitalizovan, niti u kakvom je zdravstvenom stanju.

„Voja je proteklih desetak dana imao tegobe sa aritmijom i tahikardijom. Već tada sam bila zabrinuta i pitala sam se zašto pritvorski lekar ne reaguje. Ali, eto, moralo je očigledno nešto veće da se desi da bi završio u bolnici... Najgore od svega mi je što sada ne znam ni šta je dovelo do toga da mora u bolnicu, niti u kakvom je stanju", rekla nam je Jadranka i nastavila:

„U petak uveče me je pozvala devojka iz sekretarijata Haškog tribunala i rekla da je Voja hitno prebačen u univerzitetsku bolnicu, ali da nikakve detalje ne može da mi kaže. U subotu me je ponovo zvala i još više me uznemirila. Danas je trebalo da otputujem u Hag kod Voje u posetu, ali mi je ona rekla da mi je zamenik upravnika pritvora, koji je kontaktirao sa bolnicom, preporučio da ne krećem na put."

Jadranka navodi da je pitala kada su je zvali iz sekretarijata da li je Šešelj imao neki napad, šta se to desilo da ga hitno prebace u bolnicu, ali da ništa nisu mogli da joj kažu.

„Pitala sam i da li postoji mogućnost da se Voja javi iz bolnice, međutim, nije moguće ni da ga čujem", navodi Jadranka i ističe da joj je najgore što još ne zna u čemu je problem.

„Ne znam šta bih sa sobom... Mogu samo da čekam, ali ne smem da budem paranoična, mada mi nije jasno zašto mi preporučuju da ne dolazim u Hag. Ne zvuči mi to najbolje. Da li to znači da će on duži period ostati u bolnici ili nije u stanju da nikoga prima.... Sve me to zabrinjava... Potpuno sam van sebe. Svi smo sluđeni i ne znamo ni šta da mislimo. Sve bi bilo drugačije da znamo kakvo mu je stanje, jer sada samo nagađamo šta se dešava, sve mi je sumnjivo", kroz suze priča Jadranka.

Kako kaže, ne veruje ni da je istinito saopštenje SRS-a u kome se navodi da je Šešeljevo stanje stabilno.

„Videla sam to saopštenje stranke i zaista se nadam da je tačno, ali ne znam na osnovu čega su zaključili da je on stabilan, jer sam sigurna da nisu mogli ni sa kim da komuniciraju tamo, baš kao ni ja", kaže Jadranka.

Ona je navela i da je zvala našeg konzula u Hagu s molbom da upotrebi svoj autoritet kako bi probao da sazna kako je njen muž.

„Ali i konzul mi je rekao da sumnja da će uspeti, jer su vrlo zatvoreni kada je u pitanju davanje informacija. Samo se uzdam u to što je u bolnici, a ne u zatvoru, jer će tamo, s obzirom na tegobe koje ima, sigurno imati bolju negu tamo", zaključuje Jadranka.

Šef tima za odbranu lidera radikala pred Haškim tribunalom Zoran Krasić potvrdio je da od petka sa Šešeljem nisu kontaktirali članovi njegove porodice, kao ni predstavnici stranke i tim za njegovu odbranu pred Haškim tribunalom.

Bivši ministar zdravlja Milovan Bojić rekao je juče da postoji opravdana sumnja da je pogoršanje zdravlja lidera radikala posledica pokušaja ubistva.

„Bojim se da se radi o pokušaju ubistva sa umišljajem, jer smo to videli u sprečavanju lečenja Slobodana Miloševića. Ne zna se koji lekovi i u kojim koncentracijama se daju Šešelju", istakao je Bojić, bivši funkcioner JUL-a, koji se predstavio kao Šešeljev lekar i prijatelj.

Bojić je dodao da je Šešelj, umesto betablokatora, od zatvorskog stražara „dobio nepoznati lek, nepoznatog oblika, koji je lider SRS-a odbio da primi". Funkcioner SRS-a Zoran Krasić je rekao da je Šešelj prebačen iz pritvora u bolnicu, ali se ne zna da li je pao u nesvest, kolabirao ili je u pitanju nešto treće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: