Tirk: Sloveniji neophodne reforme

Predsednik Slovenije Danilo Tirk rekao je da su Sloveniji potrebni "savez za reforme" i volja i spremnost svih političkih snaga za dogovor.

Izvor: B92

Nedelja, 08.01.2012.

20:08

Default images

Na priredbi nazvanoj Stazama partizanske Jelovice Dražgoše, predsednik je govorio na proslavi jedne od najpoznatijih bitaka slovenačkih partizana u Drugom svetskom ratu, iz 1942.

Ta bitka, kako je rekao, izražava "sposobnost slovenačkog naroda da u najvažnijim momentima svoje istorije, a i u Drugom svetskom ratu kada mu je pretilo uništenje, uzme sudbinu u svoje ruke i raskine sa tradicijom pasivnosti".

Tu sposobnost, rekao je on, Slovenci su pokazali i u vreme osamostaljivanja iz Jugoslavije.

Osvrćući se sadašnje prilike i formiranje Vlade, predsednik je rekao da Sloveniju očekuju reforme, okretanje razvoju, uanpređenje rada državnih organaa i pravosuđa, i suzbijanje korupcije.

Na proslavi kojoj je prisustvovao i mandatar buduće Vlade, predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, govorio je i predsednik Udruženja boraca Janez Stanovnik.

Stanovnik je kritikovao ambasadora SAD Džozefa Musomelija koji je, kako je rekao, pokušao da u Sloveniji osnuje "fantomsku koaliciju", a one koji su išli na sastanke kod njega, nazvao je "slugama" koje ne rade u interesu slovenačkog naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: