Mušaraf: Vratiću se u Pakistan

Bivši pakistanski predsednik Pervez Mušaraf kaže da će se vratiti u zemlju do kraja januara i okončati svoj dobrovoljni egzil, bez obzira na pretnju hapšenjem.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 08.01.2012.

19:15

Default images

"Ako treba žrtvovaću život za narod Pakistana", rekao je on.

Obraćajući se iz Dubaija svojim pristalicama, kojih se oko 7.000 okupilo na mitingu u Karačiju, Mušaraf ih je zamolio da se pripreme za naredne izbore, ističući da će se vratiti do kraja januara.

"Vratiću se u Pakistan između 27. i 30. januara", rekao je putem video-linka okupljenima, dodajući da će to učiniti "uprkos svim vrstama opasnosti po njegov život".

Okupljeni su klicali "dobrodošao", prenela je agencija Frans pres.

Pakistanske vlasti traže Mušarafa zbog povezanosti sa ubistvom bivše premijerke Benazir Buto decembra 2007, što on poriče.

Pakistanski sud proglasio je juče bivšeg predsednika "beguncem od pravosuđa", donoseći odluku o njegovom hapšenju ukoliko se pojavi na pakistanskoj teritoriji.

AFP navodi da je to druga poternica za Mušarafom, nakon oktobra prošle godine zbog ubistva pobunjeničkog lidera u Balučistanu, Akbara Bugtija, koji je umro u pećini u skrovištu u vreme vojnog napada, avgusta 2006. godine.

Mušaraf se nalazi u Londonu od 2008. godine, kada je podneo ostavku, a vlasti aktuelnog predsednika Asifa Alija Zardarija otpužuje da gura zemlju u međunarodnu izolaciju.

"Teroristi koriste islam radi opravdanja svojih ubistava a neki politički lideri su uortačeni sa njima i ohrabruju ih", rekao je Mušaraf, dodajući da je "protiv njih i uvek će ih osuđivati", a da je "spreman da se na sudu bori i dokaže da su neosnovani svi slučajevi protiv njega".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: