Užice: Dete povređeno petardom

Devetogodišnje dete povređeno je večeras u Užicu kada mu je petarda eksplodirala u ruci.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.12.2011.

23:11

Default images

Kako se praznici bliže sve su brojnije vesti o povređivanju pirotethničkim sredstvima dece.

Policijska uprava Užice, nakon ovog slučaja, saopštila je da će biti pojačane kontrole svih privremenih objekata i tezgi, gde se prodaju novogodišnji ukrasi.

U saopštenju se navodi da je policija Bajine Bašte kod pet osoba pronašla i oduzela 7.261 komad različitih pirotehničkih sredstava i protiv odgovornih podnela prekršajne prijave.

Policijska uprava Užice pozvala je građane da svoje raspoloženje ne izražavaju pucanjem iz vatrenog oružja i upotrebom petardi, raketa i konfetnih bombica.

Podseća se da je proteklih godina zabeležen veliki broj povreda, naročito kod dece usled korišćenja pirotehničkih sredstava i da njihovo neoprezno aktiviranje može izazvati i teže povrede medju kojima su gubitak vida, kao i povrede ekstremiteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: