Poljska "legalizuje" imigrante

Nekoliko hiljada ilegalnih imigranata dobiće od poljskih vlasti dozvolu da ostanu i rade u toj zemlji, saopštila je danas vlada u Varšavi.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2011.

22:46

Default images

"Poljska je postala privlačnija za imigrante, naročito iz bivših sovjetskih republika kao što su Ukrajina ili Belorusija, jer beleži visoku stopu ekonomskog rasta, što je dovelo do toga da ona više nije država kroz koju se samo prolazi, već konačna destinacija", rekao je predstavnik Kancelarije za imigraciju Rafal Rogala.

Legalizovanje statusa imigranata biće dobro za Poljsku, s obzirom na to da će i oni plaćati porez, dodao je Rogala.

Amnestija će se odnositi na imigrante bez dokumenata, koji su došli u Poljsku pre 20. decembra 2007. godine, kao i na one koji traže azil, a odbili su izbeglički status pre 1. januara 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: