Britanci žele referendum o EU

Odbijanje britanskog premijera Dejvida Kamerona da se pridruži evropskom fiskalnom sporazumu osnažilo je zahteve za raspisivanjem referenduma o članstvu u EU.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.12.2011.

18:41

Default images

Prema istraživanju instituta ICM, 35 odsto ispitanika zalaže se za raspisivanje referenduma, dok 24 odsto njih želi da se referendum održi najkasnije za četiri godine, odnosno do kraja mandata poslanika. Samo 25 odsto anketiranih protivi se organizovanju referenduma, a njih 16 odsto se nije izjasnilo, prenosi ,,Sandej telegraf".

Britanski premijer je do sada odbijao zahteve za održavanjem referenduma o članstvu u Uniji koji dolazili od koalicionog partnera u vladi, liberal-demokrata poznatih po svom evroskepticizmu.

Rezultati iste ankete pokazuju da bi za konzervativce glasalo 40 odsto birača, što je njihov najbolji rezultat od kako su održani parlamentarni izbori u maju prošle godine.

Laburisti su prema istoj anketi izgubili dva odsto i sada imaju 34 odsto mogućih glasova, dok bi za liberal-demokrate glasalo 14 odsto ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: