Francuska: 2011. najtoplija godina

2011. je bila najtoplija godina u Francuskoj od početka 20.veka, sa prosečnim temperaturama za 1,5 Celzijusovih stepeni višim u odnosu na standardne vrednosti.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.12.2011.

15:02

Default images

Prosečna temperatura u Francuskoj u ovoj godini iznosila je 13,6 Celzijusovih stepeni, što je za 0,2 stepena više u poređenju sa 2003. godinom koja je do sada važila za najtopliju, prenosi AFP.

Ove godine je proleće bilo naročito toplo, sa temperaturama višim za oko četiri stepena nego što je to uobičajeno za april, a jesen je bila izuzetno blaga, sa novembrom koji je za tri stepena bio topliji u odnosu na prosečne temperature od 1971. do 2000. godine.

Svaki mesec u ovoj godini je bio topliji u odnosu na prosečne vrednosti osim jula, koji je za 1,3 stepena bio hladniji u odnosu na prosečne temperature za to doba godine.

Pored toga, ove godine je palo za 20 odsto manje kiše nego obično, izuzev na jugoistoku Francuske, gde su dostignute prosečne vrednosti zahvaljujući obilnim novembarskim kišama, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: