Cvetković: Moji ministri nisu krivi

Premijer Mirko Cvetković kaže da nijedan ministar iz njegovog kabineta nije kriv za to što Srbija 9. decembra nije dobila status kandidata za članstvo u EU.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2011.

23:34

Default images

U intervjuu za Večernje novosti, Cvetković je na pitanje da li i on, kao gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, smatra da su više od Božidara Đelića za nedobijanje statusa kandidata odgovorni ministri Vuk Jeremić i Goran Bogdanović, rekao da u mišljenju Evropske komisije ne postoji nijedna zamerka na reforme već da se traži napredak po pitanju Kosova.

Premijer je kazao i da je to pitanje "nasleđeni problem" i da "nije stvar samo ove vlade, niti šefa diplomatije i ministra za Kosovo".

"Potpredsednik Božidar Đelić je neoprezno izjavio da će, ako u decembru ne načinimo naredni korak ka EU, dati ostavku. I on je to učinio, kao moralni čin, a ne zato što je ova vlada promenila kurs, ili bila neuspešna u tom procesu", naveo je Cvetković.

"U mišljenju Evropske komisije ne postoji nijedna zamerka na reforme, već se isključivo traži napredak oko Kosova, što je problem koji je nastao desetinama godina ranije. Taj nasleđeni problem nije stvar samo ove vlade, niti šefa diplomatije i ministra za Kosovo", rekao je on.

Srpski premijer je ponovio da vlada uprkos tome što Srbija nije dobila status kandidata za EU neće odustati od "kursa koji je zauzela na početku svog mandata", to jest da ide ka EU i da se bori za rešenje problema Kosova.

Upitan šta će se dogoditi sa državnim avioprevoznikom Jatom, Cvetković je rekao da će vlada morati da napravi strategiju jer je ostala bez jedinog ponuđača.

"Mislim da je dobro da država ima svog avioprevoznika", rekao je premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: