Tadić se sastao sa Fišerom

Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se večeras u Beču sa predsednikom Austrije Hajncom Fišerom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.12.2011.

18:46

Default images

Sastanak šefova dve države počeo je nešto pre 18.30 časova u sedištu predsednika Austrije, u palati Hofburg

Tadić je doputovao kasno posle podne u kratku posetu Beču, da bi sa Fišerom razgovarao, kako je sam ranije danas najavio, o razlozima zbog kojih Srbija ne pristaje da se odrekne Rezolucije 12 44 i o problemima na severu Kosova.

Tadić je pred dolazak u Beč rekao da sa liderima EU vodi stalan dijalog i da će im objasniti da Srbija neće odustati od Rezolucije 1244, jer je taj dokument doneo mir na Kosovo i Metohiji i predstavlja osnovu za rešenje kosovskog pitanja u budućnosti.

Austrija je uz Nemačku imala najveće primedbe na dodeljivanje statusa kandidata Srbiji, zbog odbijanja Srbije da odustane od Rezolucije 12 44, ali i zbog incidenata na severu Kosova u kojima su ranjeni pripadnici Kfora iz te dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: