Manje vojnika na meksičkoj granici

Broj američkih vojnika koji su angažovani na čuvanju granice ka Meksiku i pomaganje u sprečavanje ilegalnih prelazaka i krijumčarenje droge biće prepolovljen.

Izvor: Beta

Sreda, 14.12.2011.

22:32

Default images

Na tim poslovima do sada je bilo angažovano oko 1.200 vojnika, a smanjivanju njihovog broja protive se lokalne vlasti u Teksasu i republikanski kongresmen Majkl Mekaul.

Plan o smanjenju broja vojnika nije zvanično predstavljen, tako da se i dalje spekuliše koliko će tačno smanjenje kontigenta iznositi.

Zvaničnik u saveznoj vladi koji je želeo da ostane anoniman rekao je AP-u da će preostali vojnici biti angažovani za nadgledanje granice.

U američkom Ministarstvu odbrane agenciji AP je potvrđeno da se razrađuju detalji oko budućeg angažovanja Nacionalne garde na američkoj granici sa Meksikom.

Granica između SAD i Meksika duga je 3.169 kilometara.

U SAD, po različitim procenama, boravi od 11 do 20 miliona ilegalnih imigranata, od čega Meksikanci čine oko 56 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: