Trivanova: Nema podela u DS-u

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da su potpuno netačni navodi nekih medija o podeli u DS-u i o smeni nekih ministara iz te stranke

Izvor: Beta

Sreda, 14.12.2011.

21:18

Default images

Trivanova je rekla da je apsurdno i u domenu naučne fantastike da neko na sednici Glavnog odbora DS traži smenu ministara, šest meseci pred izbore, na način na koji je to objašnjeno u medijima.

Neki beogradski štampani mediji preneli su da je zamenik predsednika DS Dragan Đilas zatražio na sednici Glavnog odbora te stranke da Vuk Jeremić bude smenjen sa mesta ministra spoljnih poslova, optužujući ga da je odgovoran zbog toga što Srbija nije dobila status kandidata za Evropsku uniju.

Trivanova je rekla da je na sednici bilo reči o radu ministara, ali da su priče o smeni potpuno netačne.

"Vuk Jeremić je jedan od najbolje kotiranih ministara", navela je ona dodajući da navodi o njegovoj smeni nemaju veze sa logikom.

Jelena Trivan je ocenila da je reč o spinovanju i nametanju lažne teme, koje potiču iz "kuhinja nekih političkih stranaka".

"Ne može biti slučajnost, kako je u prošloj nedelji pokrenuta priča o podeli unutar Srpske napredne stranke koju su njeni lideri na
konferenciji za novinare morali da opovrgnu, odmah se pojavila i fiktivna priča o podeli unutar DS", navela je ona.

Upitana o izborima, ona je navela da u Srbiji moraju da se sačuvaju stabilne političke prilike i da se izbori ne očekuju pre proleća.

"Nemamo nikakvo predviđanje ili osećanje da će iko destabilizovati Srbiju, naročito ne na temu budžeta", rekla je Trivanova za Televiziju Avala.

Jelena Trivan je kazala da 24. decembra budžet ulazi u proceduru, da će biti preganjanja političkih stranaka, ali da je to je normalan politički proces i da se ne očekuju nikakve spektakularne stvari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: