Darka Šarića juri i DEA

Policije 10 zemalja protiv narko-ganga. Darko Šarić imao firmu i u jednoj državi SAD, koja se pojavljuje u mnogim novčanim transakcijama prilikom privatizacija.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2011.

22:35

Default images

U ovim ilegalnim transakcijama učestvovale su i neke banke, ne samo u Srbiji već i Crnoj Gori.

Novosti saznaju da postoje svedoci svih ovih transakcija. Novac je donošen u torbama, a zatim uz pomoć nekih rukovodilaca banaka stavljan na već postojeće račune određenih firmi.

Postojao je i drugi način. Obično bi novac stizao sa nekih od računa Šarićevih ofšor kompanija, koje se ne vode na njega, do određene banke, a potom bi bio prebacivan drugom preduzeću na ime neizvršenih usluga ili za plaćanje kredita. U nekim od novčanih transakcija pojavljuju se čak i neka preduzeća iz Londona, ali i Južnoafričke Republike.

Sumnja se da su Soković, a pre svega Radulović, bili zaduženi za "finansije" narko-klana. Oni su brinuli o "putovanju" para do Južne Amerike za kupovinu droge, ali i njihovo kasnije "pranje". Za to je služila čak i jedna država u SAD, gde je Šarić osnovao jednu od svojih najmoćnijih firmi, koja se pojavljuje u mnogim novčanim transakcijama prilikom privatizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: