Sirija: Policija ubila 34 čoveka

Sirijska Kancelarija za ljudska prava u Londonu saopštila je da su gradu Homsu pronađena tela 34 Sirijca koje je danas otela prorežimska milicija "Šabiha".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2011.

21:20

Default images

Ova kancelarija je navela da je jedan njen aktivista rekao da je "u predgrađu Al-Zahra video tela 34 civila koje je otela milicija Šabiha".

Ovi civili oteti su iz nekoliko "antirežimskih predgrađa" u Homsu, dodala je Kancelarija za ljudska prava, prenosi AFP.

Ranije danas, sirijske snage bezbednosti ubile su pet civila u provinciji Homs, dan nakon što je 30 osoba poginulo u nasilnom gušenju protesta u centralnom delu zemlje, saopštila je takođe ova kancelarija, a širom zemlje je uhapšeno 50 studenata koji su učestvovali u demonstracijama.

Do eskalacije sukoba je došlo nakon što je ministar inostranih poslova Sirije najavio da će Damask pozitivno odgovoriti na zahteve Arapske lige.
Sirija je suspendovana iz Arapske lige, čije članice zahtevaju od te zemlje da primi posmatrače koji bi nadzirali aktivnosti snaga bezbednosti, koje su do sada, prema izveštaju UN, ubile više od 4.000 učesnika demonstracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: