Đilas: Nikad u koaliciju sa SNS-om

Dragan Đilas je izjavio da DS počinje razgovore sa sadašnjim koalicionim partnerima o zajedničkom izlasku na izbore i da nikada neće ići u koaliciju sa SNS-om.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.12.2011.

19:37

Default images

"Demokratska stranka ima svoje koalicione partnere. Postoji jasna želja da s nama bude i stranka Rasima Ljajića. Počinju razgovori i videćemo ko će biti s nama", rekao je zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas za RTS.

Kao partnere DS-a sa kojima će se razgovarati Đilas je pomenuo i Srpski pokret obnove Vuka Draškovića i Ligu socijaldemokrata Vojvodine, čiji je lider Nenad Čanak.

Upitan o eventualnoj saradnji sa Srpskom naprednom strankom, Đilas je rekao da DS "ne može sa Srpskom naprednom strankom", kao i da on nikada ne bi mogao u koaliciju "sa nekim ko na dnevnoj bazi govori neistine" o njemu.

Kritikujući Srpsku naprednu stranku, Đilas je ocenio da je izjava da će ta stranka svoj stav o Kosovu saopštiti kada dođe na vlast "neodogovorna i uvreda za narod koji bi trebalo za njih da glasa".

"Izvolite, kažite šta mislite, a građani će reći da li veruju ili ne", poručio je zamenik predsednika Demokratske stranke Đilas, koji je i gradonačelnik Beograda.

Đilas je kritikovao Srpsku naprednu stranku ukazujući da njeni poslanici nisu glasali za zakone koji približavaju Srbiju Evropskoj uniji.

"Srpska napredna stranka viče - mi smo za Evropu, a nisu glasali ni za jedan zakon koji je na evropskoj agendi. Pa, kako ste za Evropu?", upitao je on.

Upitan o inicijativi koja se pojavila u javnosti da građani nezadovoljni političarima precrtaju glasačke listiće, Đilas je rekao da je to "besmisleno".

"Izađite i glasajte. Ne vidim da to (precrtavanje listića) ima ikakvu svrhu", rekao je Đilas govoreći o pozivu pojedinaca građanima da precrtaju glasačke listiće.

Govoreći o šansama Srbije da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, Đilas je rekao da veruje da će Srbija dobiti status kandidata za EU.

Upitan šta donosi kandidatura, Đilas je rekao da se ona "ne može mazati po hlebu", ali da omogućuje bolju primenu pravila koja su usvojena u Evropskoj uniji, a koja štite interese "običnih" građana.

Kao primer je naveo cenu šećera, koja je sada 95 dinara, a u jednom momentu je bila 135 dinara, što je, kako je naveo, pokazatelj da je neko "strpao u džep" razliku.

Prema njegovim rečima, tako nešto se ne bi moglo desiti da je Srbija deo Evropske unije.

Zamenik predsednika vladajuće Demokratske stranke je ponovio da aktuelna vlast nikada neće priznati Kosovo. Đilas je istakao i ekonomski značaj saradnje srpske i albanske strane, navodeći da se pre svega mora voditi računa o kvalitetu života građana Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

219 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: