Milano: Presuda kalabrijskoj mafiji

Sud u Milanu izrekao je zatvorske kazne do 16 godina za 110 ljudi na jednom od obimnijih suđenja kalabrijskog mafiji, poznatijoj kao Ndrangeta.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.11.2011.

23:12

Default images

Optuženi su izviždali svoje advokate tokom saopštavanja presuda, a kazne su im izrečene za krivična dela koja se dovode u vezu sa njihovom pripadnošću mafiji, prenosi italijanska agencija ANSA.

Najteže kazne izrečene su dvojici bosova mafijaških porodica koje su delovale na području Milana - Alesandro Mano je dobio 16, a Kozimo Baranka 14 godina zatvora, preneo je AFP.

Paskvale Zapia, koji je bio zadužen za nadgledanje svih operacija Ndrangete u Milanu, morao je da bude odvezen iz suda ambulantnim kolima, pošto mu je pozlilo prilikom saopštavanja presude, kojom je osuđen na 12 godina zatvora.

Presude su rezultat najveće operacije italijanske policije u proteklih 15 godina čija su meta bili članovi Ndrangete, kada su u julu 2010. policajci uhapsili više od 250 osumnjičenih širom zemlje.

Među uhapšenima je bio i Domeniko Opedisano, koji se smatra jednom od vodećih figura u kalabrijskoj mafiji.
Istraga je pokazala u kojoj meri je Ndrangeta, koja potiče sa siromašnog juga, uspela da se prebaci u prosperitetnije severne oblasti Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: