Zemljotres protresao istok Japana

Zemljotres jačine 5,1 stepen po Rihteru pogodio je područje blizu istočne obale Japana, saopštio je Američki geološki zavod.

Izvor: Tanjug

Subota, 19.11.2011.

22:26

Default images

Zemljotres na dubini od šest kilometara, pogodio je oblast blizu obale najvećeg japanskog ostrva Honšu, na oko 91 kilometar od Tokija, preneo je AP.

Japanske vlasti nisu izdale upozorenje na opasnost od cunamija, a za sada nema informacija o žrtvama ili materijalnoj šteti.

Razorni zemljotres jačine 9 stepeni po Rihteru na severoistoku Japana u martu izazvao je razorni cunami, pri čemu je poginulo ili nestalo oko 22.000 ljudi i oštećena nuklearna elektrana u Fukušimi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: