PUPS: Nijedna vlada ne može bez nas

Razgovaramo sa svim strankama na sceni. Verujem da nijedna vlada neće moći da se formira bez PUPS, kaže njen lider Jovan Krkobabić.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 17.11.2011.

21:55

Default images

Krkobabić kaže da njegova partija možda nije učestvovala u “velikim projektima”, al nije ni pravila greške.

“U brojnim velikim projektima, koji su izazvali negodovanje u javnosti, zbog čega se nalaze na proveri kod nadležnih organa, nismo učestvovali i ne možemo se pohvaliti tim rezultatima, ali ni snositi odgovornost za eventualne posledice”, kaže Krkobabić.

Lider PUPS-a kaže da oni otvoreno pregovaraju sa svim političkim opcijama.

“PUPS je partija koja se nije bavila nikakvim personalnim problemima, a još manje odnosima među nekim partijama. Takođe, PUPS nije učesnik nikakvih poslova političke ili materijalne prirode koji su pod sumnjom. Zato smo, verujem, interesantni kao partneri svim ozbiljnim političkim partijama”, smatra Krkobabić.

“U prvoj fazi razgovaraćemo sa svim strankama koje su zainteresovane za saradnju. Želimo da čujemo različita mišljenja i nađemo tako najbolja rešenja. Prioritet u izboru partnera biće nam program za zaštitu socijalno-ekonomski najugroženijih građana. PUPS nema neprijatelja, ali ne sme sebi da dozvoli da od nekog nešto očekuje, jer je to pozicija nemoćnog, a PUPS to nije. Pre otpočinjanja pregovora, sve stranke se nalaze u istom položaju”, dodaje lider PUPS-a.

On kaže da još nije odlučeno da li će na izbore izlaziti samostalno ili u ne, iako je zadovoljan trenutnom koalicijom.

“Unapred i otvoreno kažemo da ćemo razgovarati sa svima na političkoj sceni. Ništa ne radimo zakulisno i protivno demokratskim pravilima. Verujem da nijedna vlada neće moći da se formira bez PUPS. A u našu snagu svi će se uskoro uveriti”, kaže Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: