"Brinem za svojih 5 M prijatelja"

Milutin Mrkonjić smatra da je kritika Vuka Draškovića koja je njemu upućena deo predizbrone aktivnosti koja, kako kaže, liči na političku kaljugu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2011.

17:03

Default images

On je ponovio da, kad god sretne Borisa Tadića, on ga pita za sudbinu svojih "pet M prijatelja".

To su Dragoljub Milanović, Mirjana Marković, Marko Milošević, Rade Marković i Mihalj Kertes, za koje Mrkonjić smatra da su nevini. Zbog ovoga je lider SPO-a tražio da se DS izjasni o Mrkonjiću, koji "ovakvim izjavama ponižava i vređa sve žrtve od 1990. do 2000."

Mrkonjić, međutim, odbacuje te navode Vuka Draškovića i kaže da svi građani znaju ko je on.

"Ja sam dobar inženjer i graditelj i ja ne vređam nikoga kada kažem ko su moji prijatelji o kojima brinem i za koje smatram da su nevini", rekao je Mrkonjić u emisiji "Između dve vatre" B92.

Visoki funkcioner SPS-a je rekao da smatra da je Dragoljub Milanović nevin čovek koji služi kaznu koju nije zaslužio.

"Ja se sa tom presudom ne slažem, znam da Dragoljub ništa nije skrivio. Presuda je doneta i ja je poštujem, ali je on nevino osuđen čovek", kaže Mrkonjić.

Dragoljub Milanović, koji je tokom devedesetih bio direktor RTS-a, je, podsetimo, osuđen na 10 godina zatvora zbog pogibije 16 radnika RTS-a prilikom bombardovanja 1999. godine.

Mrkonjić takođe sumnja i u ispravnost presuda na koje je osuđen nekadašnji šef DB-a Radomir Marković.

Ipak, on kaže da smatra da te sumnje nemaju veze sa vladom u kojoj sedi kao ministar za infrastrukturu i energetiku.

"Ja samo pomažem ljudima koji su osuđeni, to su moji prijatelji i ja ne mogu da ih izbrišem. A mislim i da je sramota za ovu zemlju što sudi Miri i Marku", naveo je Milutin Mrkonjić. "Ja ne osuđujem režim, samo sam rekao da osuđujem sistem u kome se proganjaju ljudi koji nisu osuđeni. To su tih pet M. To su moji prijatelji. Ja ne znam kakav je vaš odnos prema prijateljima... "

On je, gostujući na B92, ublažio svoj stav da je vlada Mirka Marjanovića, u kojoj je takođe bio ministar, bila bolja od sadašnje vlade Mirka Cvetkovića.

"Ja nisam rekao da je bila bolja, nego da je bila efikasnija. Tada smo odluke koje su bile donete na vladi brže sprovodili, efikasnije, nije moralo da se ide u stranačke centrale. Mi danas imamo mnogo bolje uslove nego tada, a rezultati se mnogo sporije postižu i ja o tome govorim", kaže on.

Mrkonjić navodi i da smatra da sadašnja vlada postiže dobre rezultate i da je premijer Mirko Cvetković sjajan čovek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: