Ukradeni delovi dalekovoda

Sa 15 dalekovodnih stubova na Novom Beogradu ukradeni su metalni profili, vrednosti oko 4,5 miliona dinara, i time je ugroženo snabdevanje Beograđana strujom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.11.2011.

16:50

Default images

Profili su skinuti sa stubova koji napajaju tek rekonstruisanu trafo-stanicu Beograd 5, koja je vitalno značajna za sigurno i pouzdano snabdevanje potrošača strujom u opštinama Novi Beograd i Zemun.

Ekipe EMS-a su na terenu i detaljno pregledaju trase stubova tog dalekovoda visokog napona i posle uvida napraviće izveštaj koji će poslati Ministarstvu unutrašnjih poslova.

EMS očekuje da nadležni organi preduzmu najoštrije zakonske mere protiv počinilaca takvih dela.

Iz tog preduzeća podsećaju da se radi o još jednoj u nizu krađa elektroenergetske opreme koja se dešava na celoj teritoriji Srbije i ističu da je korist koju kradljivci mogu ostvariti krađom elektro-opreme nesrazmerno mala, u odnosu na ogromne štete koju prouzrokuju, a koje su uperene protiv opšte sigurnosti građana i stabilnosti rada elektroenergetskog siistema Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: