Šakal se ne izjašnjava o krivici

Nekada najpoznatiji terorista Karlos Šakal odbio je pred sudom da se izjasni o krivici za napad u kojem je 1982. u Parizu poginula jedna osoba, a ranjeno 66.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.11.2011.

21:00

Default images

"Odbijam da kažem da li sam nevin ili kriv. Optužujete me bez dokaza", rekao je šezdesetdvogodišnji Venecuelanac čije je pravo ime Iljič Ramires Sančes.

Njemu se u Francuskoj sudi za četiri napada izvedena početkom osamdesetih godina prošlog veka, u kojima je poginulo 11, a ranjeno oko 150 ljudi.

Suđenje Karlosu Šakalu počelo je 7. novembra, a očekuje se da će trajati oko šest nedelja.

Prema optužnici, Karlos je imao duboko lični motiv za dva napada iz 1982, pošto je pokušao da primora Francuze da oslobode njegovu zatvorenu devojku Magdalenu Kop - kojom se kasnije oženio i sa kojom je dobio ćerku - i saborca Bruna Bregea.

Šestoro ljudi poginulo je u dva napada - na voz na relaciji Tuluz-Pariz i parisko sedište jednog lista na arapskom jeziku.

Grupa po imenu Organizacija za arapsku oružanu borbu preuzela je odgovornost za dva napada na novogodišnje veče 1983, jedan na železničkoj stranici u Marselju u kojem su poginule dve osobe i drugi u brzom vozu na istoku Francuske u kojem je bilo tri žrtve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: