Stros Kan pao u depresiju

Bivši direktor MMF i nesuđeni predsednički kandidat pao u depresiju. Navodno, po ceo dan grize nokte i ne može da se koncentriše na najobičniji razgovor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.11.2011.

20:37

Default images

Sumnje da je sad umešan i u aferu s prostitutkama u luksuznom hotelu “Karlton” u Lilu prelile su čašu, pa je nekadašnji direktor MMF Dominik Stros Kan odlučio da se leči, pišu "Novosti".

Ako je verovati izvorima koje ovih dana uveliko navode francuski mediji, svojevremeno najbolje stojeći potencijalni kandidat na predstojećim izborima za predsednika Francuske poverio se najbližim prijateljima da je došlo vreme da dobije stručnu pomoć za “bolest”.

Posle njujorške epizode s Nafisatu Dijalo, koja ga je koštala političke karijere, i optužbe spisateljke Tristan Banon, u javnosti je odjeknulo hapšenje rukovodilaca i zaposlenih u hotelu “Karlton” zbog optužbi u postojanje mreže prostitucije, čiji je korisnik, sumnja se, bio i Stros Kan.

Dominikovi prijatelji su, posle svega, otvorili dušu. Pod strogim plaštom anonimnosti, poručuju ovih dana da nekadašnji briljantni političar i ekonomista više nije ni senka sebe. Celoga dana, kažu, grize nokte, ne može da se koncentriše na najobičniji razgovor, ne uključuje televizor, ne čita novine... Napustila ga je većina prijatelja, a on, prepušten sam sebi, još uspeva da na licu, zaraslom u višednevnu bradu, zadrži samo masku kiselog osmeha, za slučaj iznenadnog fotografskog snimka uličnih znatiželjnika, na povratku s ručka.

AN Senkler, Stros Kanova supruga, odlučila je da napiše knjigu, na kojoj, prema svedočenju najbližih prijatelja, već uveliko radi, i u kojoj će izneti svoju verziju događaja. U čaršiji su se pojavile i priče da će ga napustiti verna saputnica iz najtežih trenutaka An Senkler. Kažu, i njoj je dosta svega. Ne želi više da gubi novac, naročito u perspektivi civilnog procesa u Njujorku. Dobri poznavaoci para Stros Kan potvrđuju da nekadašnja poznata televizijska novinarka, istina, teško podnosi celu situaciju, ali i naglašavaju da razlaz nije na vidiku, jer bi teško mogla da napusti “bolesnog čoveka”.

Stros Kanova nezajažljivost za suknjom bila je poznata uskom krugu ljudi, ali ne i javnosti, koja je sve počela da otkriva pre tri godine, kada se pojavila afera s ekonomistom MMF Piroškom Nađ. Stros Kan je tada čvrsto obećao da mu se to više neće ponoviti... Od tada, afere su se odvijale kao na traci.

Sam Stros Kan je priznao da je bilo pokušaja “osvajanja” ženskih srca, ali samo kroz “okušavanje šanse”, a nikako napastvovanjem i pokušajem silovanja. Ipak, jasno je da su mu nagoni u petoj brzini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: