SAD: 3 mrtva člana pokreta Okupiraj

Tri osobe su nađene mrtve u mestima gde se okupljaju demonstranti pokreta Okupiraj Vol strit, u državama Vermont i Kalifornija i u gradu Nju Orleans.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2011.

18:57

Default images

U Berlingtonu u državi Vermont jedan muškarac je nađen mrtav s prostelnom ranom u glavi, navodi lokalni list, koji dodaje da bi moglo da se radi o samoubistvu. U Ouklendu u Kaliforniji jedan muškarac poginuo je od metka, posle uličnog obračuna. "Los Anđeles tajms" piše da je gradonačelnica Ouklenda tražila da se demonstranti evakuišu s trga na kojem je logor.

Na vebsajtu demonstranata Okupiraj Ouklend, potvrđuje se da je čovek ubijen iz vatrenog oružja.

Preliminarna istraga navodi na zaključak da je čovek, poznat samo kao Aleks, stradao jer se našao u sred oružanog obračuna, blizu trga ili na samom trgu kod Gradske skupštine Ouklanda, objašnjava čelnik Policije Ouklanda Hauard Džordan. (v.„Okupiraj“: Ubistvo u Ouklandu).

Pored toga jedan čovek je pronađen mrtav u logoru grupe "Okupirajmo Nju Orleans", u jugoistočnoj državi Luizijani, navodi se na vebsajtu
demonstranata. Čovek star 53 godine, koji nije imao nikakve povrede, bio je mrtav dva dana kada je pronađen.

Pokret "Okupirajmo Vol strit", koji je počeo na Menhetnu inspirisao je slične demonstracije širom SAD, a i sveta. Uglavnom se odnose kritički prema interesima korporacija koje su, kako smatraju krive za ekonomske nedaće i neravnomernu distribuciju privrednog bogatstva.

Scena verovatnog samoubistva u Burlingtonu, Vermont



YouTube/YouCruising (http://www.youtube.com/watch?v=1dZJCw)

PAŽNJA: Snimak je prilagođen za gledanje (žrtva je prekrivena crnim poljem)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: