Devojčica nije bila zarobljena

Brat Šveđanina uhapšenog zbog sumnje da je silovao Romkinju iz Beograda tvrdi da je ona dobrovoljno živela s njima i da je njih dvoje trebalo da se venčaju.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

21:19

Default images

Srpska policija još nije zvanično obaveštena o ovom slučaju, a narednih dana bi trebalo da dobiju informacije preko Interpola.

Policija je početkom novembra u Geteborgu oslobodila devojčicu za koju se veruje da je živela u ropstvu više od godinu dana.

Roditelji mentalno zaostalog dvadesetpetogodišnjeg Šveđanina navodno su je kupili od njenog oca kako bi je udali za svog sina.

Platili su je hiljadu evra. Posle dojave, policija je upala u stan i uhapsila "mladoženju" i njegove roditelje, a devojčicu predala socijalnim radnicima. Nešto kasnije uhapšen je i otac mlade Romkinje.

Sumnja se da su devojku surovo tukli, silovali i zastrašivali. Stan nikada nije napuštala bez pratnje nekog od članova porodice. Na ulici je uvek bila sa "verenikom", a u perionicu je išla sa "svekrvom".

"Ipak, nikada nije delovala tužno. Izgledali su kao normalan par i delovalo mi je kao da im je zabavno kada su zajedno", pričaju komšije.

Komšije kažu da je reč o dobroj porodici i da nisu primetili da se u njihovoj kući, jednoj od najluksuznijih u kraju, dešava bilo šta čudno.

Brat uhapšenog mladića uveren je da je policija napravila grešku.

"Ona je verenica mog brata i živela je sa našom porodicom iščekujući venčanje. Nije bila u zarobljeništvu. Kako bi to funkcionisalo? Ona je vodila moju decu u zabavište", prenose njegove reči švedski mediji

Srpkinje se prinudno udaju u Nemačkoj

Među devojkama koje u Nemačkoj stupaju prinudno u brakove čak osam odsto je rođeno u Srbiji ili Crnoj Gori. Tek iza njih su devojke iz Iraka, Avganistana, Sirije, Maroka i Albanije. Silom neveste u trećini slučajeva su mlađe od 17 godina, a više od polovine njih bile su žrtve fizičkog nasilja. Ovi podaci objavljeni su u studiji "Prinudni brakovi u Nemačkoj". Ova zemlja je prošle godine donela zakon po kojem su prinudni brakovi posebno krivično delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: