Bogdanović: Ne sme biti revanšizma

Ministar za KiM Goran Bogdanović pozvao je na smirivanje tenzija na severu Kosova posle sinoćnjeg incidenta u kojem je ubijen Srbin u naselju Brđani.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.11.2011.

17:26

Default images

"Moramo ići u pravcu smirivanja tenzija i učiniti sve da ne dođe do revanšizma", kazao je Bogdanović ispred zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Bogdanović je obišao povređenog Radoša Vukićevića, s kojim je razgovarao o incidentu, u kojem je poginuo Savo Mojsić, a ranjeni Vukićević i Veljko Đorđević.

Ministar je razgovarao i s direktorom te ustanove Milanom Jakovljevićem. Bogdanović je apelovao na građane KiM da ne učine ništa što bi "dovelo do novih sukoba" i da ne nasedaju na provokacije i odole svim pritiscima, ističući da se njegov apel odnosi i na Srbe, i na Albance, posebno one koji žive u kosovskomitrovičkom naselju Brđani.

On je takođe pozvao međunarodne snage Kfora i Euleksa da, kako je kazao, težište svojih aktivnosti sa administrativnih prelaza prebace u krizna područja.

Bogdanović je precizirao da pre svega ima u vidu naselja Brđani, Bošnjačka Mahala i Tri solitera, gde, kako je kazao, "svakog dana postoji opasnost od novih sukoba".

"Dosta je sukoba i prolivanja krvi. Iako nema stabilizacije stanja na terenu, moramo razmišljati trezvene glave", naveo je ministar.

Bogdanović je takođe istakao da postoje dobri izgledi da Euleks preuzme istragu o ovom slučaju.

"Euleks mora da nađe počinioce i ovog i svih ranijih napada kako bi se vratio mir i poverenje, jer ako se to ne uradi, uzalud je i dijalog Beograda i Prištine", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: