Dačić: Finska će podržati Srbiju

Ministar policije Ivica Dačić kaže da je od zvaničnika Finske dobio uveravanja da će podržati nastojanje Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.11.2011.

16:53

Default images

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da Dačić boravi u Finskoj, gde se sastao sa ministrom inostranih poslova te zemlje Erkijem Tuomiojom i predsednikom parlamenta Finske Erom Heiniloma.

Dačić, koji je i zamenik predsednika Vlade Srbije, nakon sastanka je ocenio da saradnja između Srbije i Finske može biti unapređena u različitim oblastima, od političkih odnosa do pitanja kulturne, prosvetne, sprotske, ekonomske saradnje.

Ministar je razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova Finske Pevijem Rezenenom o pitanjima koja su od značaja za saradnju policija dve države.

"Dogovoreno je da u skorije vreme potpišemo memorandum o policijskoj saradnji između srpske i finske policije", naveo je Dačić.

Dačić je objasnio da je saradnja sa Finskom u domenu unutrašnjih poslova značajna za Srbiju u razmeni informacija i iskustava u domenu javnog reda i mira, saobraćajne, granične policije, tehničkih rešenja kada je reč o ličnim dokumentima, ali i u slučajavima nasilja u porodici.

Ministar je ukazao na to da iskustvo Finske po pitanju azilanata može biti od koristi Srbiji, posebno kada je reč o smeštaju azilanata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: