Vlada osuđuje nasilje na Kosovu

Vlada Srbije osudila je najnovije nasilje na Kosovu i Metohiji i zatražila od Euleksa da istraži slučaj ubistva Save Mojsića i počinioca zločina privede pravdi.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.11.2011.

16:21

Default images

Nakon sednice Vlade Srbije, direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je da je Vlada zatražila od Kfora, Unmika i Euleksa da ispune svoju obavezu, odnosno, da obezbede mir i bezbednost za stanovništvo Pokrajine.

Vlada je ocenila da svako eventualno zataškavanje zločina direktno ohrabruje ekstremiste i ugrožava dalji opstanak Srba na Kosovu. Vlada je pozvala i Srbe sa Kosova da se uzdrže od nasilja i ponovila da je dijalog jedini način da se reši svaki problem u Pokrajini.

Euleks tesno sarađuje sa kosovskom policijom u istrazi incidenta u vezi sa pucnjavom koja se dogodila prošle noći u naselju Brđani, blizu severnog dela Kosovske Mitrovice, u kojoj je jedna osoba preminula, a tri lica su ranjena.

Iz Euleksa je saopšteno da su istražitelji te međunarodne misije prošle noći bili na mestu zločina i u saradnji sa kosovskom policijom počeli ispitivanje svedoka.

Zajednička istraga kosovske policije i Euleksa nastavljena je danas sakupljanjem forenzičkih dokaza i uzimanjem izjava od svedoka.

Euleks je pozvao sve da se uzdrže od nasilnih reakcija i da puste, kako se kaže u saopštenju, "vladavinu prava da odradi svoj posao".

To uključuje i mogućnost slobodnog kretanja za Euleks kako bi sprovodio ovu i druge istrage, što je u skladu sa njegovim mandatom, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: