Srbija: 90 divljih deponija manje

U akciji čišćenja Srbije "Prijavite lokaciju za čišćenje", koja je pokrenuta u oktobru, do sada je očišćeno 90 smetlišta širom zemlje.

Izvor: Beta

Nedelja, 06.11.2011.

10:36

Default images

Građani su prijavili 336 lokacija, a u fazi čišćenja su četiri smetlišta, po jedno na teritorijama opština Zrenjanin, Trstenik, Kovačica i Despotovac.

Najveći broj prijava stigao je sa teritorija opština Kladovo, Majdanpek, Golubac, Beograd, Prokuplje i Niš.

Deset prijavljenih lokacija, po dve u opštinama Odžaci i Novi Kneževac kao i po jedna u opštini Ćuprija, Sombor, Pećinci, Sečanj, Prijepolje i u beogradskoj Čukarici okarakterisane su kao divlje deponije i zbog veličine nije ih bilo moguće očistiti.

Do sada je odbačeno 35 prijavljenih lokacija zbog nepravilno popunjenog formulara na sajtu, nedovoljno unesenih informacija kao i nedostatka slike smetlišta.

Građani mogu prijaviti lokaciju za čišćenje na internet stranici www.ocistimosrbiju.rs., koja će biti očišćena u saradnji sa Ministarstvom životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, lokalnim samoupravama i javno-komunalnim preduzećima.

Krajem svake sedmice na tom sajtu se objavljuju statistike o broju prijavljenih i očišćenih lokacija.

Kampanja "Prijavite lokaciju za čišćenje" počela je 10. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: