Obradović: Povući sporni udžbenik

Ministar Žarko Obradović rekao da treba povući iz procedure udžbenik iz informatike za osmi razred osnovne škole u kojem se nalaze adrese porno sajtova.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2011.

22:18

Default images

"Onda ćemo videti o sankcijama prema izdavaču. Moramo da vidimo gde je u lancu izdavanja udžbenika nastao problem, koja je karika popustila i kako se uopšte pojavio", rekao je Obradović.

On je izjavio da Ministarstvo prosvete "formalno odobrava udžbenike, ali je prethodno sadržaj tog udžbenika predmet procene i ocene stručnih timova, kako Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, tako i Nacionalnog prosvetnog saveta u drugom stepenu".

"I jedni i drugi su u obavezi da detaljno pregledaju sadržaj udžbenika pre nego što se da zeleno svetlo za njegovo korišćenje. Posle odluke Nacionalnog prosvetnog saveta, ministru ostaje samo da takvom udžbeniku potpisom omogući da bude deo nastave", rekao je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: