"Naći model za uklanjanje barikada"

Srpski poslanici u skupštini Kosova najavili da će se suprotstaviti zahtevu pokreta Samoopredeljenje da se na sever pošalje KPS i prekine dijalog sa Beogradom.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2011.

17:55

Default images

Kako je za KiM radio izjavio potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić iz Samostalne liberalne stranke, poslanici te partije će insistirati da je potrebno smiriti tenzije na severu, gde Srbi blokiraju puteve od 16. septembra protestujući zbog dolaska kosovskih službenika na prelaze sa Srbijom.

"Ne slažemo se sa predlozima Samoopredeljenja da se na sever šalju jedinice KPS-a i obustavi dijalog. Uglavnom se ne slažemo ni sa čime što predlaže Samoopredeljenje, koje u parlamentu širi jednu antisrpsku atmosferu", kazao je Miletić.

On je dodao da treba ukloniti barikade na severu Kosova, ali da za to treba naći odgovarajući model kako ne bi izbili sukobi sa međunarodnim misijama na Kosovu.

KiM radio je preneo da će sutra na sednici Skupštine Kosova učestvovati i poslanici Jedinstvene srpske liste, kao i poslanik SDS KiM koji nisu deo vladajuće većine.

Na sednici bi poslanicima na pitanja o severu Kosova trebalo da odgovara predsednik Vlade Kosova Hašim Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: