Košarkaši Zvezde donirali inkubator

Košarkaši Crvene zvezde predali su inkubator beogradskom Institutu za neonatologiju, koji je kupljen u okviru humanitarne akcije Fonda B92 "Bitka za bebe".

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.10.2011.

15:00

Default images

Sredstva za kupovinu inkubatora marke "Isolette C2000" skupljena su na košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i minhenskog Bajerna, koja je 5. oktobra odigrana u "Pioniru".

Igrač Sava Lešić izjavio je da je srećan, jer je "fantastična pozitivna energija te večeri pretočena u humani gest za one kojima je pomoć najpotrebnija".

"Naši navijači nam daju dodatnu snagu, kako na terenu, tako i van njega. Mi smo na ovaj način želeli da tu snagu darujemo onima koji danas vode herojsku borbu za život, a sutra će sve nas zameniti na terenu, tribinama ili u bilo kojoj drugoj sferi života", rekao je Lešić.

Direktorka Instituta za neonatologiju prof. dr Niveska Božinović Prekajski zahvalila se KK Crvena zvezda Beograd i svim ljudima koji su dali svoj doprinos u humanitarnoj akciji.
"Kao zdravstveni radnici koji se svakog dana bore za živote naših malih heroja, osećamo jak vetar u leđa kada vidimo koliko se ljudi odazvalo ovoj akciji", izjavila je doktorka Božinović Prekajski.

Tokom nepuna dva meseca, koliko traje akcija "Bitka za bebe", prikupljena su sredstva za kupovinu 90 novih inkubatora.

Gradonačelnik Niša izdvojio platu za inkubator

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović izdvojio je svoju jednomesečnu zaradu za kupovinu inkubatora u akciji "Bitka za bebe" Fonda B92, saopšteno je danas iz gradske kuće.

Simonović je pozvao nosioce drugih javnih funkcija u gradu da se priključe toj akciji, navodi se iz kabineta gradonačelnika i dodaje da Nišu, prema proceni Ministarstva zdravlja, nedostaje osam inkubatora.

Klinici za ginekologiju i akušerstvo nedostaju tri, a Dečjoj klinici potrebno je pet inkubatora, navode u gradskoj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: