Kolumbija: Ubijeno 36 političara

Najmanje 36 kandidata za predstojeće lokalne izbore u Kolumbiji 30. oktobra je ubijeno, kao i 13 aktivista, saopštila je nezavisna Izborna posmatračka misija.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.10.2011.

21:01

Default images

Uz pretnje, napade i otmice ukupno je registrovano 138 incidenata na 100.000 registrovanih kandidata za lokalne organe vlasti u poslednje tri nedelje, što je više nego udvostručen broj takvih incidenata u odnosu na ukupno trajanje kampanje na prethodnim lokalnim izborima 2007. godine kada je ubijeno 14 kandidata, navodi se u saopštenju.

Nasilje uoči održavanje lokalnih izbora je "podsetnik" da Kolumbija tek treba da se u potpunosti odrekne svoje krvave prošlosti, čak iako kolumbijski narod ima velike koristi od stranih investicija i naftnog i rudarskog buma, ocenjuje britanska agencija.

Strane investicije u Kolumbiju u prva tri tromesečja ove godine dostigle su 10,8 milijardi dolara, godišnji prihod od turizma je udvostručen i juče je američki Kongres odobrio trgovinski paket sa Kolumbijom koji je odlagan delimično zbog nasilja u toj latinoameričkoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: