Preregistracija kosovskih vozila

Kosovska vlada odobrila preregistraciju vozila koja poseduju tablice kosovskih gradova izdatih u vreme bivše Jugoslavije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.10.2011.

18:41

Default images

Kako je navedeno u saopštenju kosovske vlade, ta odluka predstavlja obavezu koja proizlazi iz sporazuma o slobodi kretanja postignutog tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Tako će vlasnici vozila koji imaju tablice sa oznakama gradova na Kosovu, a koje je izdao MUP Srbije, moći da preregistruju svoja vozila na tablice sa oznakama KS ili RKS.

Pre današnje odluke kosovske vlade, Ministarstvo unutrašnjih poslova je pripremilo administrativno uputstvo u kome se precizira ko može da dobije tablice KS, koje je izdavao UNMIK pre proglašenja jednostrane nezavisnosti.

Ministar za unutrašnje poslove Bajram Redžepi je izjavio da su pripreme za proizvodnju tih tablica pri kraju kako i predviđa sporazum koji su postigli Beograd i Priština o slobodi kretanja građana.

U saopštenju se navodi i da će KS tablice početi da se izdaju do kraja meseca, a one su na Kosovu uvedene za vreme UNMIK administracije, a nakon proglašenja jednostrane nezavisnosti zamenjene su tablicama na kojima piše RKS.

Iz EU je traženo da dogovori postignuti o slobodi kretanja, matičnim i katastarskim knjigama, budu primenjeni najkasnije do 20. novembra ove godine, kaže se u saopštenju kosovske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: