Tači: Uspeh preporuke EK

Kosovski premijer Hašim Tači ocenio kao uspešnu preporuku EK da do kraja godine bude otpočet dijalog sa kosovskim institucijama o viznoj liberalizaciji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.10.2011.

17:50

Default images

"Želeo bih da se zahvalim svim institucionalnim akterima, centralnim institucijama, ministarstvima, opštinskim nivoima, civilnom društvu i medijima na njihovom doprinosu. Vlada je snažno opredeljena da nastavi u rekordnom roku da ispunjava sve preduslove u procesu vizne liberalizacije", rekao je Tači na današnjoj sednici vlade.

Tači je najavio da će kosovske institucije uspostaviti Nacionalni savet za evropske integracije, u cilju uspostavljanja dugoročne strategije za integraciju Kosova u Evropsku uniju.

Tači je rekao da je prioritet vlade uspostaviti vladavinu reda i zakona na celoj teritoriji, u cilju izgradnje evropskog Kosova.

Na sednici Vlada je usvojila odluku za izdvajanje milion evra za ulaganja u opštinama na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: