Tahiri: Sledeća runda 14. oktobra

Sledeća runda razgovora između Prištine i Beograda će se održati 14. oktobra rekla je šefica kosovske delegacije, zamenica premijera Kosova, Edita Tahiri.

Izvor: B92

Subota, 08.10.2011.

23:44

Default images

Tahiri je naglasila da to treba da potvrdi posrednik EU u tim razgovoirma Robert Kuper i to može biti jedino dijalog o tehničkim pitanjima.

Prema njoj uslovljavanje srpske strane nastavka razgovora otvaranjem politčkih tema nije ništa drugo do tendencija Srbije da promeni smer tehničkog i da isti pretvori u dijalog o političkim pitanjima.

Tahiri je za RTV 21 kazala je do prekida dijaloga došlo posto je Srbija insistirala da se prvo razgovara o politickim temama, konkretno o carinskim prelazima.

"Stav Kosova po ovom pitanju je jasan: nema političkih tema koje su crvena linija institucija Kosova uključujući i Rezoluciju Skupštine Kosova", kazala je Tahiri.

Ona je podsetila na stav SAD i EU da se ne može menjati priroda razgovora, za čiji nastavak srpska strana zahteva da se prvo razgovara o prelazima Jarinje i Brnjak, da bi se kasnije mogli nastaviti razgovori o pitanjima energije, telekomunikacija i regionalne saradnje.

Tahiri je kazala da će na sastanku sa Kuperom u ponedeljak predstavnici Kosova biti informisani o stavovima predstavnika Srbije u razgovorima koje su tokom ove nedelje imali sa posrednikom EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: