Bajatović: Nema novog odbora za KiM

Predsednik Odbora za odbranu i bezbednost Dušan Bajatović kaže da nema razloga da saziva ponovo sednicu tog odbora posvećenu situaciji na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Subota, 08.10.2011.

20:16

Default images

Bajatović kaže da bi nova sendica bila politička tribina.

Bajatović je rekao da je upoznat sa zahtevom LDP o održavanju sednice Odbora o dešavanjima na severu Kosova i Metohije 26. septembra, kao i o stavovima SPO koje je izneo njen lider Vuk Drasković, i naglasio da kao predsednik Odbora ne može da se bavi privatnim komentarima.

"Ne vidim razloga da ponovo sazivamo sednicu Odbora za odbranu i bezbednost koja bi bila javna zato da bi pravili političku tribinu i politički profit nekim stranikama ili njihovim liderima. Mi znamo gde je problem i neću i ne želim da sednice Odbora za odbranu i bezbednost u stvari budu politička tribina" rekao je Bajatović.

On je dodao da je sasvim dovoljno što su održavanjem sednice tog tela pitanja otvorena u javnosti.

Bajatović je naveo da očekuje da, pre svega, nezavisna istraga sprovedena od strane UN, ali i odgovarajući podaci koje će izneti nadležni organi ili pregovarački tim ili Euleks ili Kfor, razreše sve dileme oko izveštaja koji je bio na skupštinskom Odboru za odbranu i bezbednost.

"A da održavamo skupštinski Odbor za odbranu i bezbednost da čujemo izveštaj koji je već podnet, a sednica je bila zatvorena za javnost, ali ne i za poslanike i da od njega pravimo političku tribinu mislim da je nepotrebno", rekao je Bajatović, ocenivši da je to "jedna vrsta vulgarizacije politike i težnje ka političkom profitu".

On je istakao da je situacija na Kosovu i Metohiji jako teška i da ne želi da daje nijednu drugu ocenu osim te da, ukoliko tamo zaista postoje "nekakvi kriminalci, nekakva banda", onda to u zajedničkom sadejstvu organa Republike Srbije i Kfora mora da bude rešeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: