Stefanović: Nemamo snimak Kfora

Šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović kaže da nema saznanja da je Kfor dostavio Srbiji snimke sukoba Kfora i Srba na Jarinju na severu Kosova.

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.10.2011.

21:29

Default images

"Koliko je meni poznato, Kfor nije dostavio nikakve snimke, ali bi bilo korisno da se razotkriju stvarna dešavanja, ako postoje neka zakulisna dešavanja", kazao je Stefanović.

Na pitanje da li je javnosti rečeno sve u vezi sa događajima na Jarinju, Stefanović je rekao da je rečeno "onoliko koliko je poznato".

On je kazao da nije bio na sednici Odbora za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije na kojem se govorilo o tom incidentu, ali i da su "oni koji su na njemu bili pod zakonskom obavezom da ne iznose tajne".

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković je rekao gostujući u emisiji Između dve vatre na televiziji B92, pozivajući se na izveštaj službi bezbednosti iznet na sednici skupštinskog odbora, da vlast krije od građana istinu o događajima na severu Kosova i da je Kfor bio napadnut pre nego što je upotrebio oružje.

Stefanović je rekao i da će sa posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robertom Kuperom, koji sutra dolazi u Beograd, glavna tema razgovora biti problemi na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

"Nema potrebe da Beograd nameće tu temu, ona postoji jer su nam događaji nametnuli, jer se taj problem mora rešiti kako bi se nastavio razgovor sa Prištinom", kazao je Stefanović i dodao da će Beograd biti konstruktivan i ponuditi konkretna rešenja.

On je rekao da ne postoje problemi po pitanju primene dogovora o carinskom pečatu i pratećoj carinskoj dokumentaciji koji su urađeni na, rekao je, statusno neutralni način, ali da postoji procedura koja se tiče slobode kretanja i koja će biti ispunjena.

"To nije uslov Srbiji (za pozitivno mišljenje EK o status kandidata), ali jeste naša obaveza koju ćemo brzo ispuniti jer su to stvari koje idu nama u korist", kazao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: