"Uhapsite kriminalce sa barikada"

Državni sekretar Slobodan Homen je rekao da Vlada ima podatke o kriminalcima sa severa Kosova koji žele sukobe i da je u interesu Srbije da oni budu uhapšeni.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 06.10.2011.

19:42

Default images

"Vlada Srbije je upoznata sa informacijama da postoje određene kriminalne grupe koje žele da izazovu sukobe i koje imaju različite interese u odnosu na narod koji dole protestuje", rekao je Homen i naglasio da "svi oni koji provociraju sukobe i koji su učinili krivično delo moraju odgovarati za to".

Homen je napomenuo da se "ta lica najvećim delom nalaze na teritoriji Kosova i Metohije" i realno nisu dostupna našim organima, jer po Rezoluciji 1244 policijsku nadležnost tamo ima Unmik, odnosno sada Euleks.

"Naša je tema da li neko zloupotrebljava proteste srpskog naroda na severu Kosova i Metohije, pokušavajući da napravi sukob i haos, praveći incidente sa Kforom, odnosno sa NATO trupama", rekao je on.

Homen je podsetio da je Vlada Srbije zatražila nezavisnu istragu Ujedinjenih nacija kojom bi bilo jasno utvrđeno ko stoji iza onih koji zloupotrebljavaju proteste srpskog naroda, koji ima legitimno pravo da izbori sebi najbolji status.

Povodom tvrdnji da incidentima na Jarinju diriguju Srbi koji pripadaju kriminalnim krugovima, oglasili su se i predsednici opština sa severa Kosova ocenjujući ih kao "zlonamerne i netačne".

LDP: Srbi taoci ekstremista

(B92)
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je u Medveđi da su Srbi sa Kosova taoci grupe naoružanih ekstremista kojoj ne odgovara uvođenje carinske procedure.

"Srbi sa Kosova su taoci grupe naoružanih ekstremista kojoj ne odgovara uvođenje carinske procedure i koji su zbog svojih poslovnih interesa u sukob uvukli i nedužne i uznemirene Srbe koji žive na tom području", rekao je Jovanović u Medveđi na tribini nakon formiranja opštinskog odbora te partije u ovoj opštini.

On je kazao da je danima javnost u Srbiji izložena dezinformacijama i stvaranju atmosfere nacionalnog naboja tvrdnjama da je kod Jarinja pucano na nenaoružane građane, ali, kako je rekao, svi znaju šta se tamo dogodilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: