"Izjave o Jarinju su zlonamerne"

Predsednici opština sa severa Kosova ocenili su kao "netačne i zlonamerne" izjave pojedinih političara o događajima na Jarinju 27. septembra.

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.10.2011.

19:20

Default images

Oni su reagovali na izjave da su za incidente na tom prelazu odgovorni Srbi koji pripadaju kriminalnim grupama.

U saopštenju Kriznog štaba Kosovskomitrovačkog okruga navodi se da je zatraženo formiranje nezavisne komisije pod pokroviteljstvom UN-a koja bi ispitala te događaje.

"Od nadležnih organa Srbije tražimo da podrži naš zahtev za sprovođenje sveobuhvatne istrage koja će proveriti dokaze sa kojima raspolaže Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, Kosovska policijska služba u Leposaviću, Kfor, kao i dokaze sa kojima navodno raspolažu Vuk Drašković i Čedomir Jovanović", navodi se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali predsednici opština Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, Zvečan Dragiša Milović, Zubin Potok Slaviša Ristić, Leposavić Branko Ninić i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković.

Ranije danas ministar Šutanovac je izjavio da je medijska priča o Jarinju pod jakim uticajem emocija i da nije potpuno tačna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: