Utvrditi ko je uzeo pare za vakcine

Mlađan Dinkić kaže da je neophodno utvrditi ko je uzeo novac u slučaju nabavke vakcina kako ta afera ne bi na kraju bila samo medijsko-politička farsa.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2011.

18:14

Default images

U istrazi o zloupotrebama u nabavci vakcina protiv novog gripa nedavno je uhapšena bivša direktorka RZZO Svetlana Vukajlović.

Za nju Dinkić kaže da nikada nije bila član G17, a da je na mesto direktorke RZZO došla na predlog nekadašnjeg predsednika G17 Miroljuba Labusa. Dinkić podseća da je njen reizbor zatim potvrdila vlada u kojoj DS vodi glavnu reč.

"Ja nju nisam poznavao. Ona je došla na predlog Labusa i zadržana je kao stručnjak i kao nestranačka ličnost, pa i DS kao ključna stranka u vladi je podržala njen reizbor ne mesto direkotrke RZZO", rekao je Dinkić u emisiji "Između dve vatre" TV B92.

Dinkić smatra da tužilaštvo i policija moraju da urade sve kako treba u istrazi spornih nabavki vakcina 2009. godine, povodom koje su osim Svetlane Vukajlović uhapšene još dve osobe - direktor kompanije "Jugohemija farmacija" i Ljubomir Pavićević, direktor "Detapa".

Lider URS-a kaže da mu nije jasno za šta su ti ljudi uopšte optuženi jer nigde nije objavljeno ništa drugo osim da su oni uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja i zato što su oštetili budžet.

"Da li je neko bilo gde napisao koliko je para uzela ta Svetlana Vukajlović? Meni ništa tu nije jasno i dajte da istražimo i vidimo ko je i da li je i zaista uzeo pare. Ako jeste, onda mora da bude najstrože kažnjen, ali šta ako se pokaže da je to bila medijsko-politička farsa?", upitao je Dinkić.

On kaže da za predstojeće izbore očekuje prljavu predizbornu kampanju i da će za njom posezati one partije koje nemaju argumente i program.

"Najveća tragedija u Srbiji je ta što su građani razočarani u sve i u takvim uslovima je najlakše da vodite prljavu kampanju. Građani ipak moraju da shvate da onaj za koga glasaju, da će taj biti sutra odgovoran za to kako se vodi zemlja", rekao je Mlađan Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: