Bitka za bebe se nastavlja

Fond B92 je do sada u akciji "Bitka za bebe" prikupio sredstva za kupovinu 74 inkubatoara, od kojih su neki već isporučeni zdravstvenim institucijama.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2011.

15:37

Default images

Prema procenama ministarstva zdravlja, Srbiji nedostaje 170 novih inkubatora za neometano funkcionisanje, pa je Fond B92 postavio cilj da prikupi sredstva za kupovinu najmanje stotinu inkubatora.

U bici za bebe odigrana je još jedna utakmica koja je okupila 7000 navijača u hali Pionir. Košarkaši Crvene zvezde Beograd pobedili su minhenski Bajern sa 80:55 u prijateljskoj utakmici organizovanoj u okviru akcije Fonda B92 za kupovinu stotinu novih inkubatora.

Predsednik fonda B92 Veran Matić je ocenio da je utakmica "fenomenalna motorna snaga" za ovu akciju.

Za prvih mesec dana akcije "Bitka za bebe" prikupljena su sredstva za kupovinu 70 novih inkubatora koji će pomoći prevremeno rođenim bebama da prežive prve mesece života i sustignu svoje vršnjake.

Nekoliko inkubatora je već isporučeno, a jedan je stigao i u Novi Pazar. Inkubator je poslat hitno jer je stanje u tamošnjem ginekološko-akušerskom odeljenju alarmantno.

Novom Pazaru potrebna su još 4 inkubatora.

Listi donatora u petoj nedelji akcije pridružili su se lanac kladionica Mocart sa 2 inkubatora, Površinski kopovi Obilić i beogradsko preduzeće EX ING sa po jednim inkubatorom. ProCredit banka i "BiS Reciklažni centar" pokrenuli su akciju pod nazivom “Za zdraviju prirodu u našem komšiluku“, posvećenu reciklaži elektronskog otpada, kao i daljoj edukaciji i unapređenju svesti građana i preduzeća o važnosti odgovornog upravljanja elektronskim otpadom.

Sa namerom da čitava akcija, pored svog ekološkog karaktera, dobije i snažnu humanitarnu notu, ProCredit banka je odlučila da za svaki kilogram elektronskog otpada koji građani i preduzeća donesu i odlože u namenski reciklažni kontejner, izdvojiti i uplatiti po jedan evro u Humanitarni fond B92 i nameniti kupovini inkubatora za porodilišta u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: